utorak, 13. studenoga 2012.

Punjene paprike


Punjene paprike


1.Paprike, najbolje tankih stijenki i babure, očistite od sjemenki, tako da je držite za peteljku i stišćete palcem u krug oko kocena peteljke, vrteći je u ruci i tako dobijete rupu iz koje je lako izvaditi sjemenke.

2 .U jednu zdjelu stavite mljeveno meso i redom mu dodajte sve sastojke .

3. Dobro izmješajte ,probajte da vidite da li je dobrog okusa (neće vam ništa biti od malo sirovog mesa).

4.Smjesom napunite paprike .

5.U lonac za kuhanje stavite ulje i prepržite na njemu brašno, kao da radite prežganu juhu.

6.U to dodajte rajčicu pasiranu ili koncentrat.

7.Dolijevajte vode, sve dok ne dobijete željenu gustoću umaka.

8.U umak stavite punjene paprike i grančicu celera, ako nemate grančice celera, dobar je i korijen celera.

9.Poklopite i kuhajte 20 minuta u expres loncu ili sat i pol u običnom loncu.

10.Poslužite vruće sa dosta umaka.





Nema komentara:

Objavi komentar