ponedjeljak, 12. studenoga 2012.

Krompir i piletina

Krompir i piletina

Najpre pripremajte meso: utrljajte u piletinu so, alevu papriku, biber i malo ulja. Dodajte još malo ulja i vode u tepsiju, pokrijte folijom i pecite oko 25 minuta. Potom sklonite foliju, ev. dodajte još vruće vode u tepsiju i ulja i dovršite pečenje da bude lepo ispečeno, Vruće pospita kašikom parmezana.

U vatrostalnu činiju stavite buter, krompir narezan na ploške, ne suviše tanke, začine i mleko, pa stavite da se peče oko 30 minuta. Pred kraj pospite kesicom parmezana ili još bolje, ako imate, naribajte ga na krompir i ostavite u toploj rerni.

Za to vreme nastružite luk i šargarepu (multipraktik ili rende za jabuke) i upržite na malo ulja, nalijte vodom i poklopljeno tiho dinjstajte, pa dodajte šampinjone isečene na četvrtine.

Potom sve prebacite u tepsiju sa mesom, dodajte parmezan i ostavite u vrućoj rerni. Pavlaku stavite na kraju.




Nema komentara:

Objavi komentar