ponedjeljak, 12. studenoga 2012.
Domaća pita sa krompirom (krompiruša)
Krompirusa
Sastojci:
400 ml vode
600 g brašna
2 supene kašike zejtina
6 srednjih krompira
1 veća glavica crnog luka ili 2 srednje glavice
so
biber
svinjska mast ili zejtin
Priprema:
Umesiti testo od vode, brašna, zejtina i malo soli, tako da se ne lepi za ruke.
Testo podeliti na dva dela i ostaviti na brašnom posutoj podlozi pokriveno salvetom da odmara.
Za to vreme oljuštiti krompir, izrendati, sitno iseckati crni luk i posoliti po želji.
Jednu polovinu testa posle pola sata razviti na stolanjaku, staviti pet kašika zejtina ili masti, posuti isceđenim krompirom i uvijati kao za savijaču.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar